Sudjelovanje na Koordinacijskom sastanku korisnika institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (18. i 19. travnja 2024.)

Naše je Udruženje u prosincu 2023. godine potvrđeno kao jedan od korisnika institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, čime je uvršteno u odabrani krug udruga koje uživaju podršku Nacionalne zaklade za svoje neprofitno djelovanje.

Time smo preuzeli obvezu kontinuirane brige za osobe s poteškoćama vida, prvenstveno glede pripreme i provedbe mnogobrojnih aktivnosti kojima je cilj daljnje unaprjeđenje svakodnevice slijepih i slabovidnih osoba. Jedna od dužnosti korisnika ove podrške je sudjelovanje na koordinacijskim sastancima Nacionalne zaklade, a onaj za nove korisnike održan je u Zadru 18. i 19. travnja 2024. godine.

Sastancima su prisustvovali predsjednik UUOSSO-a Zoran Rogić te voditeljica projekata Dolores Kujek. Sa strane Nacionalne zaklade, među ostalima sudjelovale su upraviteljica Nacionalne zaklade Cvjetana Plavša-Matić i zamjenica upraviteljice za razvojne programe Marija Boltek. Novostečenim znanjem, prvenstveno po pitanju programskog i financijskog praćenja provedbe podrške, ali i učinkovitom izvještavanju o vlastitim aktivnostima, osigurani su adekvatni temelji za uspješnu realizaciju svih smjernica i uputa Nacionalne zaklade. Implementacijom navedenih naputaka omogućava se kontinuirana podrška Nacionalne zaklade kojom naše Udruženje stječe i zadržava nužne preduvjete za daljnje aktivnosti po pitanju unaprjeđenja života slijepih i slabovidnih osoba.

Skip to content