zaštitni znak udruženja  

Đorđićeva 20, Zagreb

 
line decor
 
line decor
 
 
 
 
UVOD
 
Struktura uputa
Ove se upute sastoje od tri dijela.
 
Prvi je dio namijenjen početnicima koji slabo poznaju osobna računala, odnosno slične tehničke uređaje. Novom korisniku se na jednostavan način i pomoću ilustrativnih primjera - korak po korak - objašnjava pisanje, ispravljanje, pohranjivanje i brisanje vlastitih tekstova te pokazuje kako doći do podataka o datumu, vremenu i stanju akumulatora (baterija).
Osim toga objašnjava se i upotreba mp3 reproduktora tako da početnik samostalno može slušati zvučne upute za rad s Prontom.
 
U drugom dijelu nalaze se sažete upute za instalaciju komunikacijskog softvera Microsoft ActiveSync koji služi za razmjenu podataka s osobnim računalima.
 
Treći je dio namijenjen korisnicima kojima su već poznate osnovne funkcije Pronta i koji žele detaljnije proučiti i ostale funkcije . Radi se, zapravo, o stvarnom priručniku s njegovom sustavnom strukturom gdje se govori o opisu uređaja, općim konceptima uporabe te pojedinim aplikacijama i funkcijama, a sve je to prikazano u posebnim poglavljima. (obrada teksta, upravljanje datotekama, adresar, rokovnik, snimanje govora, mp3 reproduktor, kalkulator, razmjena podataka s PC-jem itd.)
 
U dodacima se nalaze opće upute i natuknice te sažetak priručnika u kojemu je popis bitnih skraćenih naredaba. On služi za podsjećanje i pronalaženje već poznatih funkcija.
 
Priručnik na brajici sadrži dio I, dio II, a zbog pomanjkanja prostora od dijela III u njemu su samo poglavlja 1 do 6 te pregled (popis) naredaba iz priloga.
      Copyright 2005 UUOSSO, Zagreb