zaštitni znak udruženja  

domagojeva 27, zagreb

 
line decor
 
line decor
 
 
 
 
 
Izdana prva erotska knjiga za slijepe
Ottawa, 19.04.2010., 14:17 | A.E.
 
Kanadska fotografkinja Lisa Murphy izradila je prvu erotsku knjigu za slijepe i slabovidne, zbirku taktilnih snimaka golih tijela praćenih sugestivnim tekstovima, kako bi slijepima omogućila uvid u 'vrlo seksualiziran svijet'.
Autorica smatra da su slijepi nepravedno isključeni iz seksualiziranog društva 'Vjerujem da su oni koji ne vide nepravedno bili isključeni iz iskustva života u vrlo seksualiziranu društvu', ocijenila je autorica knjige 'Tactical Mind' (Taktilni um).
 
Murphy je fotografirala svoje prijatelje, muškarce i žene, doduše s krinkama na licu, jer su se tako lakše razodjenuli, objasnila je. Snimke je zatim prebacila u male skulpture, a svaki portret obrađivala je pedesetak sati.
Izrađena od materijala koji služi za izdavanje knjiga tiskanih na Brailleevu pismu, taj se uradak po cijeni od 225
kanadskih dolara (oko 1200 kuna) počeo prodavati prije dvije godine. Slavu je, međutim, stekla tek kad je o njoj pisao britanski Daily Telegraph pod naslovom 'Pornografija koju možete dodirnuti'. Murphy već ima iskustva u izradi
slikovnica za slijepe. Svojedobno je radila u kanadskom nacionalnom institutu za slijepe te je izradila edukativnu knjigu o životinjama za slijepu i slabovidnu djecu.
      Copyright 2005 UUOSSO, Zagreb