zaštitni znak udruženja  

Đorđićeva 20, Zagreb

 
line decor
 
line decor
 
 
 
 
   
Visual Studio 2010 – najbolja razvojna platforma
 
Autor: Goran Vugrinec
Objavljeno: 08.04.2010
 
U svojim počecima programerski je zanat bio velika nepoznanica ostatku svijeta. Programeri su bili zadrti geekovi koji su većinu svoga vremena provodili u mračnim prostorijama, izolirani od svekolikoga ljudskog društva, ali s vremenom su se stvari promijenile–informacijska tehnologija je uznapredovala i postala neizostavan dio svakodnevice većine populacije razvijenog svijeta.
Tako je i programiranje kao zanat postalo popularnije te su se pojavili brojni ne tehnički ljudi koji su željeli znati ponešto o tome kako funkcionira razvoj aplikacija. Tako je i titula „programer“ uznapredovala tako da ih danas zovemo razvojnim inženjerima i ima ih već poveći broj u svim krajevima svijeta.
 
Visual Studio je alat namijenjen upravo toj populaciji koja se trudi naše svakodnevne probleme riješiti uz pomoć računala, stvarajući aplikacije za bilo koji od postojećih računalnih oblika – osobna računala, mobilne uređaje ili pak nekakve druge uređaje na kojima nismo niti slutili da će se pojavljivati aplikacije, poput primjerice stroja za pranje rublja kojeg je moguće spojiti na Internet te njime upravljati s udaljene lokacije.
Danas je često moguće čuti pojam „cloud“ odnosno „oblak“ u kontekstu tehnologije. Jednostavnim rječnikom nastoji se postići da korisnici mogu koristiti aplikacije i pristupiti svojim informacijama od bilo kuda, sa bilo kojeg računala. Takva inicijativa traži dobar alat, kako bi tako stvorene aplikacije bile zaista kvalitetne i iskoristive.
Visual Studio upravo omogućuje da tvrtke koje se bave razvojem aplikacija daju svojim korisnicima mogućnost izbora – žele li aplikaciju na svome računalu, na mobilnom uređaju ili pak odasvud dostupnu „cloud“ aplikaciju.
 
Kao što treneri isprobavaju svoje igrače na različite načine na treninzima, u stvarnim utakmicama koristeći različite metode tako je i svaku stvorenu aplikaciju potrebno je dobro testirati prije nego što ju se da korisniku na korištenje. Visual Studio sadrži iznimno kvalitetne alate za testiranje u svim fazama razvoja aplikacija te vrlo značajnu podršku za timski rad. Svaki voditelj projekta želi osigurati da njegov tim radi brzo i efikasno, a uz pomoć Visual Studia može imati vrlo detaljan uvid u svaki segment projekta te pratiti kako razvojni inženjeri rade svoj posao i gotovo trenutno identificirati potencijalne probleme. Microsoft je sa Visual Studiom zapravo razbio mit o nemogućnosti stvaranja perpetuum
mobilea – sam Visual Studio stvoren je u, nećete vjerovati, Visual Studiu. Za više informacija o proizvodu svakako posjetite http://www.microsoft.com/visualstudio.
 
 
      Copyright 2005 UUOSSO, Zagreb