zaštitni znak udruženja  

Đorđićeva 20, Zagreb

 
line decor
 
line decor
 
 
 
 
 
PLEXTALK Linio Pocket
 
Shinano Kenshi predstavlja PLEXTALK Linio Pocket prvi prenosivi mrežni DAISY čitač i snimač na svijetu Shinano Kenshi Europe je 9. studenoga 2012. u Bruxellesu (Belgija) predstavio PLEXTALK Linio Pocket, prvi prenosivi internetski DAISY reproduktor i snimač na svijetu, napravljen za osobe oštećenog vida i one s disleksijom kako bi mogle čitati i skidati zvučne novine, časopise i knjige na internetu.
 
“PLEXTALK Linio Pocket najinteligentniji je reproduktor zvučnih publikacija što smo ga do sada kao kompanija s dugogodišnjim iskustvom napravili i kao firma koja je pridonijela globalnom razvitku DAISY standarda.” Rekao je Marc Van der Aa, ravnatelj prodaje Prodajnog odjela za asistivnu tehnologiju. “Napravili smo pomagalo s različitim izvanrednim karakteristikama: tanak je i lagan s 8GB interne memorije. Imat ćete pristup svim materijalima na internetu koji Vas zanimaju - svugdje gdje imate vezu s nekim DAISY internetskim servisom. Više nećete morati čekati da dobijete CD, odnosno neće Vam biti potrebno osobno računalo. Uvjereni smo da ćemo korisnicima pomoći da ponovo otkriju svoju samostalnost i sjajan život.”
 
PLEXTALK Linio Pocket jedan je od najrobusnijih DAISY reproduktora i snimača na svijetu. Zahvaljujući kućištu od polutvrdog materijala amortiziraju se svi udarci. Provjera je izvršena bacanjem uređaja na čeličnu podlogu s visine od metar i pol. Boja uređaja je noćnoplava. Sve su tipke smještene tako da se sve funkcije mogu aktivirati koristeći samo jedan prst, odnosno palac, a razmaknute funkcijske i tipke brojčane tipkovnice koje su zaštićene od prokapavanja omogućavaju intuitivnu navigaciju na samoj tipkovnici koja uređaj štiti od prodora tekućine.
 
PLEXTALK Linio Pocket koristi poboljšane audio karakteristike, uključujući visokokvalitetnu Acapella govornu jedinicu s vrlo prirodnim glasom i govorom i dva glasa. Tehnologijom PLEXVoice postiže se optimalna kvaliteta zvuka na nižim i višim brzinama reprodukcije. Zahvaljujući poboljšanju ugrađenog zvučnika postiže se čist glas, osobito kad se radi o ljudskom govoru, a ugrađeni mikrofon, zahvaljujući sustavu automatske regulacije snimke, jamči visoku kvalitetu snimke u DAISY formatu. Korisnici se također mogu koristiti svim prednostima pune funkcionalnosti u uređivanju što ju pruža PLEXTALKov softver za snimanje koji je besplatan za kupce PLEXTALK Linio Pocketa.
 
PLEXTALK Linio Pocket omogućuje izravan pristup internetskim DAISY servisima u zemljama kao što su Finska, Nizozemska, Danska, Belgija te Japan i mnoge druge zemlje u bliskoj budućnosti. PLEXTALK Linio Pocket ima izravan pristup radio-postajama na internetu i radiju na zahtjev, zahvaljujući brzoj bežičnoj ugrađenoj vezi s internetom i automatski pronalazi točkke pristupa bežičnoj mreži i postavu sigurnosti. Podržava mnoštvo formata kao primjerice EPUB i PDF. Korištenjem intuitivnih naredaba za prijenos podataka postiže se fleksibilnost u upravljanju podacima i prijenos bilo kojeg sadržaja s Vašeg računala na PLEXTALK Linio Pocket korištenjem Windows Explorera. U tu se svrhu može dodatno koristiti i intuitivno operabilan PLEXTALKov sustav za prijenos podataka. PLEXTALK Linio Pocket raspolaže također naprednim mogućnostima za upravljanje vremenom kakve su kalendar i funkcije buđenja.
 
PLEXTALK Linio Pocket pojavit će se na tržištu u prosincu 2012. u verziji za ove jezike: engleski, nizozemski, njemački i ruski. Verzije na ostalim jezicima pojavljivat će se prilikom ažuriranja programa.
 
O tvrtki Shinano Kenshi
PLEXTALK je registrirani znak proizvođača za Shinano Kenshi Co., Ltd.  naziv oznake za digitalne reproduktore i snimače zvučnih publikacija što ih dizajniramo i proizvodimo za osobe s ograničenjima u pisanim tekstovima, uključujući one s oštećenjem vida i one s disleksijom.
Shinano Kenshi Co., Ltd. razvija i proizvodi mnoge proizvode iz područja asistivne tehnologije za potrebe osoba s oštećenjima kako bi im omogućio sudjelovanje u društvenom životu i da žive život s više samopouzdanja.
Shinano Kenshi Europe NV je europski ogranak sa subsidijarnom odgovornošću tvrtke Shinano Kenshi Co., Ltd.
 
Ostale podatke treba potražiti:
Odjel za prodaju asistivne tehnologije
Shinano Kenshi Europe nv
Ikaroslaan 3 - 1930 Zaventem - Belgija
Tel.: (+322) 725 55 22
E-pošta: plextalk@shinano.be
Internetska stranica: www.plextalk.eu
 
      Copyright 2005 UUOSSO, Zagreb